Windows 10 i Mobilni USB ZTE MF-831 - problem s driverom

Windows 10 i Mobilni USB ZTE MF-831 - problem s driverom

28. srpnja 2016. 16:37 marioc Mobilni internet

 

Greška:
Uzrok problemima mogu biti instalirani neki drugi driveri drugog ZTE USB modema i onda kada se ubaci ovaj model on mu uporno želi instalirati te stare drivere i ne prepoznaje nove. To se reflektira na način da se u Device Manager pojavljuje ZTE Wirelesss Ethernet Adapter s žutim uskličnikom.

Rješenje:
Sastoji se od tri koraka, moraju se maknuti stari driveri, instalirati novi te instalirati upravljački program ili Dail-UP veza unutar Windowsa.

Micanje starih drivera
Unutar FileRepository koji se nalazi: C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository treba maknuti stare drivere.
Pokrenite CMD pod Administratorskim ovlastima i ukucajte naredbu koja će nam prikazati sve driver pakete unutar FileRepository-a.

pnputil.exe –e

Najbolje je da sve što naredba izbaci u konzolu, kopirate u notepad(ili sličan program) i potražite sve Driver Package provide koji počinju sa ZTE.
Trebalo bi ih biti 3 komada, a ono što trebate zapamtiti za svaki je Published name, primjer: Published name: oem7.inf. Ovaj oem7.inf je bitna informacija i nju ćemo koristiti u slijedećoj naredbi.

Kada ste ih sve pronašli i zapisali trebate obrisati te stare drivere. To ćemo napraviti tako da pokrenemo naredbu:

pnputil.exe -d oemX.inf

Umjesto ovog oemX.inf morate staviti naziv koji ste dobili s naredbom prije, umjesto X ide neki broj. U ovom primjeru ćemo to ponoviti 3 puta jer smo u koraku prije našli tri ZTE drivera koja treba izbrisati.

Dodavanje novih drivera
Ovo je klasika, skinite ove drivere, upalite Device manager, uključite ZTE USB u računalo, pod other Devices će se pojaviti s ZTE Wirelesss Ethernet Adaptera s žutim uskličnikom. Svakom napravite update drivera te mu pokazite putanju do ovih drivera koje ste skinuli na gornjem linku.

Instalacija upravljačkog program za ZTE USB modem ili Dail-UP veza unutar Windowsa.

Ovaj USB za rad ne treba upravljački program od vaše teleoperatera nego bi on sam nakon instalacije driver trebao napraviti ikonu na desktopu koja u biti vodi na njegovo web sučelje.
Moguće je da uređaj neće kreirati ikonu i da nećete moći pristupiti njegovim postavkama preko weba. Ako se to dogodi onda je najbolje da napravite Dial-Up vezu unutar Windowsa prema ovim uputama.

Ovo rješenje je isprobano na Windows 7 i 10 x64 verzijama operativnog sustava.